skip to Main Content

Groeikansen voor evenementen

Met slimme technologie kun je een menigte beter monitoren. Hierdoor verbeteren de veiligheid en beleving tijdens een evenement of op een plaats waar zich veel mensen bevinden.

Herkenbaar?

De situaties hieronder komen we geregeld tegen tijdens evenementen. Bij iedere situatie geven wij onze oplossing en zie je wat het effect is.

Vaak hebben organisaties weinig inzicht in de drukte tijdens hun evenement. Toch zijn (actuele) inzichten van de drukte belangrijk voor het managen van de spreiding over en de veiligheid van het evenement.

Bezoekers verwachten tegenwoordig online geïnformeerd te worden over de agenda van het evenement en de drukte bij optredens. Door deze informatie online te delen wordt de beleving van de bezoeker verbeterd.

Oplossing:
Met onze crowdservices-oplossing meten we de drukte op meerdere punten en kunnen realtime-inzichten geven rond de meetpunten.
De drukte wordt real time op een dashboard weergegeven, bovendien kan de drukte in een app voor bezoekers geïntegreerd worden.

Effect:

  • Aansluiting op behoeften van bezoekers; verbeterde beleving en hogere tevredenheid
  • Hogere veiligheid en mogelijkheid tot druktemanagement
  • Feitelijke meting van bezoekersaantallen op meerdere plekken van het evenement als onderbouwing voor verbeterde sponsoring- en horeca-afspraken.

Parades zijn langzaam voorbijtrekkende attracties en bezienswaardigheden. Grote hoeveelheden bezoekers staan langs de kant van de weg om het evenement te aanschouwen. Het ‘harmonica-effect’ van de parade dat vaak plaatsvindt als gevolg van omstandigheden moet minimaal gehouden worden om de beleving van de bezoeker goed te houden. Bovendien is controle over de parade belangrijk vanwege veiligheidsredenen. Bezoekers verwachten tegenwoordig dat zij inzicht hebben in de locatie van de parade, zodat zij op tijd op de juiste plek aanwezig kunnen zijn om van het evenement te genieten.

Oplossing:
Met onze crowdservices-oplossing weten we exact waar ieder object in de parade zich bevindt en kun je als organisatie vanuit een centraal dashboard instructies geven aan de deelnemers van de parade. Bovendien kan de locatie van de parade zichtbaar gemaakt worden in een app voor bezoekers.

Effect:

  • Aansluiting op behoeften van bezoekers waardoor hun beleving verbetert en de tevredenheid toeneemt
  • Hogere veiligheid door de mogelijkheid van het aansturen van de parade op afstand
  • Minder harmonica-effect van de parade waardoor de beleving van de bezoekers verhoogt.

Case: Met IoT vernieuwen bij het Bloemencorso Bollenstreek

Met behulp van innovatieve IoT technologie heeft WDD bijgedragen aan het in goede banen leiden van de miljoen bezoekers, 1200 vrijwilligers en 70 deelnemers van het Bloemencorso Bollenstreek. Verschillende slimme toepassingen zoals een app, dashboards en druktemetingen zorgden ervoor dat de tevredenheid van zowel de organisatie als de bezoeker is toegenomen.

Back To Top

Download de WDD brochure

Vul uw gegevens in en ontvang de WDD brochure in uw mail.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.