skip to Main Content

Hoe Jos zijn sierteeltbedrijf met Big Data klaarmaakt voor de toekomst

Leer hoe Jos zijn bedrijf klaarstoomt voor de toekomst en de volgende generatie

Big Data is een veelbesproken onderwerp in de sierteelt wereld. Veel ondernemers weten dat ze er iets mee moeten, maar niet precies wat. Zo ook Jos, een ondernemer met meerdere bloemenwinkels in Duitsland. Zijn bedrijf draait goed, ze verdienen goed geld.

“Het gaat niet enkel om mij, de volgende generatie is gewend om alles met de computer te doen. Mijn zoon en dochter nemen op een gegeven moment de zaak over. Ze werken nu al volledig mee in de zaak. Ik wil ervoor zorgen dat mijn bedrijf toekomstbestendig is en klaar voor de volgende generatie.” Aldus Jos.

Priscilla Big Data

Dochter Priscilla voor één van de winkels in Duitsland

Om dit te bewerkstelligen wist Jos dat hij iets met Big Data moest gaan doen. Hij had al meerdere keren WDD voorbij zien komen en heeft vervolgens contact opgenomen.

Al snel bleek dat er talloze toepassingen zijn, die Jos helpen met o.a. meer inzicht in zijn organisatie te krijgen, het bepalen van de optimale productmix per winkel en het voorspellen wat er per winkel en per product verkocht gaat worden.

Dit levert Jos meer omzet, winst en minder derving op. Hierdoor besloot Jos om aan de slag te gaan met Big Data.

Aansluiten van winkels

WDD ging aan de slag en binnen twee weken had Jos alle informatie over zijn winkels, klanten, artikelen, leveranciers en personeel, inzichtelijk. Bijvoorbeeld welke artikelen in specifieke winkels goed presteren, en welke niet.

Dat vond Jos erg interessant. Wat blijkt, die éne winkel waarvan Jos dacht dat hij het meest succesvol is, had wel de meeste omzet, maar ook de laagste marges.

Doordat Jos nu inzicht heeft in het verloop en derving van artikelen kan hij de productmix hierop aanpassen.

De winkels met een lage derving krijgen meer artikelen geleverd, zodat de afzet zal stijgen.

Anderzijds geldt voor winkels met een zeer hoge derving, dat er minder artikelen zullen worden geleverd, zodat de derving afneemt.

Big Data sierteelt winkels

Afbeelding: Winkels aansluiten op het Big Data platform

Het ERP systeem van Jos bevat alle bedrijfsgegevens. Het was echter niet overzichtelijk of bruikbaar om analyses over uit te voeren. WDD zorgt ervoor dat de gegevens worden omgezet naar bruikbare informatie.

Wil jij net zoals Jos inzicht krijgen in jouw winkels? Wij gaan vrijblijvend een gesprek met je aan om te vertellen over de mogelijkheden van data.

Plan dan hier een afspraak.

Back To Top

Download de WDD brochure

Vul uw gegevens in en ontvang de WDD brochure in uw mail.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.