skip to Main Content

Dit is hoe Herman Big Data gebruikt in zijn sierteelt handelsbedrijf

Verborgen en onnodige kosten

In het bedrijf zijn verschillende aspecten die verbeterd kunnen worden. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig partijen op de spotmarkt verkocht onder targetmarge, zodat de overgebleven producten niet weggegooid hoeven te worden. Daarnaast zijn er verschillende VMP koppelingen. Over die koppelingen wordt er commissie betaald, waardoor de marge minder wordt.

Herman weet dat er op deze vlakken veel winst valt te behalen, maar weet niet precies waar hij moet beginnen. Met behulp van WDD gaat hij aan de slag.

Afbeelding: Herman en Elise hebben hun verbeterpunten inzichtelijk

In grote lijnen verkopen ze jaar op jaar ongeveer dezelfde producten. Standaard kopen ze wekelijks 20.000 rode rozen. Hievan belanden er 1.000 in de vuilnisbak en worden er 1.000 verkocht onder target marge.

computer derving big data

Afbeelding: Derving per artikel

Door deze inzichten besluit Herman voortaan 1.000 rozen minder te kopen. Hierdoor reduceert hij zijn derving en heeft hij toch nog voldoende voorraadmarge.

Dit is slechts één mogelijkheid wat je met Big Data kan bereiken. Wil jij weten wat Big Data voor jou kan betekenen? Wij gaan vrijblijvend het gesprek aan.

Plan hier een afspraak.

Back To Top

Download de WDD brochure

Vul uw gegevens in en ontvang de WDD brochure in uw mail.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.