skip to Main Content

Data is waardevoller dan olie

Je hebt het ondertussen vast vaker gehoord en ook jij hebt het gevoel dat je iets moet met data. Maar wat is data? Waar haal je het vandaan? Hoe bewerk je? En, het meest belangrijke, hoe maak je data waardevol? Allemaal vragen die je jezelf waarschijnlijk weleens hebt gesteld.
Lees meer

Datagedreven naar de toekomst, juist nu!

Vanaf maart 2020 wordt ook het bedrijfsleven geconfronteerd met vele complexe vragen en onzekerheden. Ieder probeert op een zo goed mogelijke wijze om te gaan met de maatregelen die verbonden zijn aan de 1,5 meter-economie. Daaruit kunnen we nu al een aantal trends destilleren die we graag met je willen delen. Veel bedrijven gaan hun bedrijfs- en productieprocessen versneld digitaliseren.
Lees meer

Optimale supply chain planning voor dagverse producten

Vraaggestuurde planning? Big Data en AI helpen! Handels- en verwerkingsbedrijven in dagverse producten kennen behoorlijke uitdagingen. De omloopsnelheden zijn hoog en de klanten verwachten hoge leveringsbetrouwbaarheid met een steeds langere houdbaarheidstermijn. Daarnaast is er een hoog risico op derving.
Lees meer

20% efficienter inkopen, zo doe je dat

Tussen 6 en 10 is het een gekkenhuis op de inkoopafdeling. Je hebt de voorraad al verdeeld naar de bestellingen, waarna je het heel druk hebt met het inkopen op de klok. Ondertussen moet je continu de aangeboden producten afstemmen met je klanten. En, niet te vergeten, een inschatting maken welke voorraadpositie noodzakelijk is op basis van de verwachte vraag, producten en prijs.
Lees meer

Vraaggestuurde supply chain? big data helpt!

Handelsbedrijven in vers, met name groente-, fruit- en zuivelverwerkende bedrijven, hebben een aantal specifieke kenmerken: zeer korte houdbaarheid producten; zeer lage voorraden in de keten; steeds kleiner wordende orders; onzekerheid in de aanvoer van grondstoffen...
Lees meer

Slimme kostentoewijzing; een ABC-tje

Slimme kostentoewijzing; een ABC-tje Als ondernemer in bloemen en planten wil je weten wat je nou echt aan een klant of order hebt verdiend. En dus moet je inzichtelijk hebben wat je werkelijke kosten zijn, op detailniveau. Met Activity Based…

Lees meer
Back To Top