skip to Main Content

Hoe Priscilla onnodige verliezen bestrijdt met Big Data

Leer hoe Priscilla haar gemiste winst in kaart brengt

Priscilla werkt vanaf jongs af aan in het bedrijf van haar vader Jos. Ze hebben meerdere bloemenwinkels in Duitsland. Samen met haar broer gaat ze het bedrijf van haar vader overnemen.

Priscilla richt zich voornamelijk op de planning en inkoop van bloemen en planten.

Sinds kort werken ze met Big Data en zijn ze de samenwerking met WDD aangegaan. WDD gaat helpen om hun bedrijf datagedreven te maken.

Steef Priscilla Big Data

Priscilla met haar broer Steef bij één van de winkels in Duitsland

Focus

Eigenlijk wist ze het wel, maar nu kunnen ze het precies herleiden. Er worden veel onnodige kosten gemaakt bij het inkopen en transporteren. Zo wordt er 5 keer per week op de knop gedrukt om Gips op de klok te kopen. Dat brengt telkens weer onnodige klokkosten met zich mee. Het mag dan wel goedkoper zijn om dit in Aalsmeer te kopen, maar door 5 keer te rijden voor dat kleine beetje bloemen en de daarbij komende kosten, ben je uiteindelijk duurder uit.

Dat kan anders, gemiddeld gezien wordt er elke dag een bos Gips gebruikt om boeketten te maken. In plaats van dagelijks een bos Gips te kopen en te transporteren gaan ze dat tweemaal per week doen.

big data computer

Afbeelding: Transportkosten per winkel

Uit het overzicht blijkt dat er bij meerdere producten een groot gedeelte naar transportkosten gaat. Priscilla begint met één product, ze richt zich eerst op Gips (Artikel 039 in de afbeelding). Daarna gaat ze aan de slag met de andere producten.

Wil jij net zoals Priscilla inzicht krijgen in jouw winkels? Wij gaan vrijblijvend een gesprek met je aan om te vertellen over de mogelijkheden van data.

Plan dan hier een afspraak.

Back To Top

Download de WDD brochure

Vul uw gegevens in en ontvang de WDD brochure in uw mail.
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.